Artikler


Mette Mejlhede, Dorthe Thorning Mejlhede

Syv love for livet

Medarbejderne ønsker i højere grad end tidligere en ”hel leder”, der både kan finde ud af at være faglig sparringspartner, menneske, ven og personlig coach, mener den indiske læge Deepak Chopra.

Mette Mejlhede, Dorthe Thorning Mejlhede

Lederen er først og fremmest menneske

Lederen er først og fremmest menneske, dernæst leder, mener doktor i filosofi, Ole Fogh Kirkeby.

Mette Mejlhede, Dorthe Thorning Mejlhede

Ledelse kræver følelsesmæssig intelligens

Introduktionen af begrebet om følelsesmæssig intelligens har været med til at gøre det mindre farligt at tale om de erhvervsmæssige omkostninger ved følelsesmæssig uduelighed, mener ph.d. i adfærdsforskning og neurologi, Daniel Goleman. I denne artikel refereres Goleman's vinkel på de følelsesmæssige kompetencer og deres sammenhæng med succes.

Sebastian Nybo

Følelsesmæssig intelligens - fremtidens konkurrenceparameter?

Følelsesmæssig intelligens lyder "blødt". Men forestil dig, at din virksomhed fusionerer med dens største konkurrent, og dit team nu pludselig består af en ældre tysk betonekspert, en computerfreak fra Californien, og dig selv. Her bliver EQ pludselig en lige så "hardcore" faktor som IQ! - for uden emotionel intelligens kan al denne ekspertise aldrig integreres.

Rikke Kristine Nielsen

Den ”alternative begavelse” – om kulturel intelligens

Begrebet kulturel intelligens sigter mod at kunne vurdere forskellige personers evne til at operere i andre (national-)kulturer og sociale sammenhænge på en hensigtsmæssig og succesfuld måde.

Helle Winther

Mærk dig selv - når du leder andre

Denne artikel belyser kortfattet nogle grundlæggende dynamikker, der er nærværende i mange lederes praksis. Den giver også eksempel på få konkrete værktøjer, som du kan bruge i din dagligdag.